🍇 Maquiberry: Doğanın Antioksidan Zengini 🍇
Ürünümüz mevsiminde Şili'nin Patagonya bölgesinde yabani ortamda toplanıp, freeze dried metoduyla kurutulup, özenle paketlenip siz değerli tüketicilerimize sunulmuştur.
İçindekiler: Öğütülmüş organik maqui berry (Aristotelia chilensis)
· Organik sertifikalıdır.
Kullanım Şekli: Yetişkinlerde koruma amaçlı tepeleme dolu 1 çay kaşığı, hastalık durumunda ise 2 çay kaşığı kullanılabilir. Maquiberry tozu su, maden suyu, meyve suları, smoothie gibi doğal içeceklerin içine ilave edilip tüketilebilir. Çocuklarda bu miktar yarı yarıya az olmalıdır. Ayrıca 80°C’yi geçmeyen sıcak suda 1 çay kaşığı meyve kurusu tozu ile çayı yapılabilir. 1,5 litre suya 1 tatlı kaşığı ekleyerek gün boyu parça parça da tüketilebilir.
🥛 Maquiberry içeceklerle nasıl kullanılır?
🥄 Maquiberry yoğurtla nasıl kullanılır?
Saklama Koşulları: Güneş ışığından koruyunuz. Nemden uzakta, serin ve kuru bir yerde saklayınız.
Menşei: Şili
🍇 Maquiberry Nedir?
Maquiberry, Şili'nin Patagonya bölgesine özgü olan maqui bitkisinin patlıcan moru rengindeki meyveleridir. Maqui, yerel Mapuche halkı tarafından yüzyıllardır kullanılmakta ve "süper meyve" olarak nitelendirilmektedir. Bu meyve, özellikle yüksek antioksidan içeriği ile tanınır; ORAC kapasite değerlerine göre antioksidan bakımından açai üzümünden 3 kat, yaban mersininden 15 kat daha zengindir.
• Maqui berry çok yüksek antioksidan aktiviteye sahip olan mor pigmentler antosiyaninler bakımından çok zengindir.
• Maqui berry bileşenlerinin %36'sı diyet lif liflerinden oluşmaktadır.
• Yüksek oranda A ve C vitamini içerir.
Maquiberry Meyvesinin Fayfaları Nelerdir?
Bu meyvenin bilimsel araştırmalarla desteklenen faydaları şunlardır:
Antioksidan Özellikleri: Maquiberry, yaban mersininden 15 kat daha fazla antioksidan içeren antosiyaninler bakımından zengindir. Bu sayede serbest radikalleri etkisiz hale getirerek oksidatif stresi azaltır ve hücre yaşlanmasını yavaşlatır. Antioksidan kapasitesi yüksek olan gıdalar, kalp hastalığı ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir. (Kaynak: Gaspar, A., Garrido, E. M., & Garrido, J. (2018). Phytotherapy Research)
Anti-inflamatuar Etkiler: Maquiberry ekstresi, inflamasyonu azaltıcı etkiler gösterir. Özellikle obeziteye bağlı inflamasyonu baskılayarak metabolik sağlığa katkıda bulunabilir. Obezite ile ilişkili hastalıkların tedavisinde doğal bir destek olarak kullanılabilir. (Kaynak: Gironés-Vilaplana, A., Mena, P., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2012). Journal of Agricultural and Food Chemistry)
Kan Şekeri Düzenleme: Maquiberry ekstresi, yemek sonrası kan şekeri ve insülin seviyelerinin düşmesine yardımcı olabilir. (Kaynak: Rojo, L. E., Villaseñor-Espinosa, K., & Brito, M. (2012). Phytomedicine)
Akciğer Sağlığı: Sigara içen bireyler üzerinde yapılan bir çalışmada, maqui berry'nin akciğer dokusunda antioksidan seviyeleri artırdığı ve inflamatuar belirteçleri azalttığı tespit edilmiştir. Bu da solunum sağlığını iyileştirebileceğini göstermektedir. (Kaynak: Min, Y. D., & Song, K. H. (2015). Journal of Medicinal Food)
Cilt ve Göz Sağlığı: Maquiberry, cilt ve göz sağlığını koruyucu antosiyaninler içerir. UV ışınlarına maruz kalan cildi korur ve oksidatif hasarı önler. Göz sağlığı için de yararlı olduğu, özellikle gözdeki serbest radikalleri azaltabildiği bulunmuştur. (Kaynak: Aboonabi, A., & Singh, I. (2016). Free Radical Biology and Medicine)