Ayhan Ercan Organik Camu Camu (Kamu Kamu) Meyvesi Tozu 100g
Ayhan Ercan Organik Camu Camu (Kamu Kamu) Meyvesi Tozu 100g
Ayhan Ercan Organik Camu Camu (Kamu Kamu) Meyvesi Tozu 100g
Ayhan Ercan Organik Camu Camu Kamu Kamu Meyvesi Tozu 100 G
Ayhan Ercan Organik Camu Camu Kamu Kamu Meyvesi Tozu 100 G
Ayhan Ercan Organik Camu Camu Kamu Kamu Meyvesi Tozu 100 G
Ayhan Ercan Organik Camu Camu Kamu Kamu Meyvesi Tozu 100 G
Ayhan Ercan Organik Camu Camu Kamu Kamu Meyvesi Tozu 100 G
Ayhan Ercan Organik Camu Camu Kamu Kamu Meyvesi Tozu 100 G
Ayhan Ercan Organik Camu Camu Kamu Kamu Meyvesi Tozu 100 G

Ayhan Ercan Organik Camu Camu Kamu Kamu Meyvesi Tozu 100 G

Fiyat : ₺559,00(KDV Dahil)
Barkod : 8690448053892

Organik camu camu meyvemiz Peru'nun Loreto bölgesinde yabani ortamda toplanıp, tekniğine uygun olarak kurutularak, özenle paketlenmiştir.

İçindekiler: %100 organik camu camu meyvesi (Camu camu powder, Myrciara dubia)

· Organik sertifikalıdır. 
· Gram başına 40-50 mg arası C vitamini içerir.


Saklama Koşulları: Serin ve kuru bir yerde, doğrudan güneş ışığından uzak bir şekilde saklayınız. Ambalajın ağzını sıkıca kapalı tutarak tazeliğini koruyunuz.

Menşei: Peru

                                                                                       
 
                                                                                                   💥 
1 Tatlı Kaşığı Kamu Kamu Meyvesi Tozu = 6 Adet Portakal 💥
 
Camu Camu Meyvesi Nedir?

Kamu Kamu, Cacari veya Camocamo olarak da bilinen camu camu, Peru, Kolombiya ve Brezilya'nın yağmur ormanlarında yetişen özel bir Amazon meyvesidir. Tadı limon ve portakalın karışımını andırır ancak kendine has bir ekşiliği vardır. Aynı zamanda dünyanın en fazla C vitamini içeren süper meyvesidir. Camu camu, portakalın 60 katı kadar C vitamini içerir. 

Öğütülmüş formuyla bağırsaklardan yavaş salınım sağlayarak 7-8 saat kadar C vitamini emilimi alınmasını sağlar.

Bu meyvenin yetiştiği ağaç, yılın yedi ayını Amazon'un taşkın suları altında geçirir ve meyveleri vitaminler ve mineraller açısından zengin bir kaynaktır. Şekil olarak eriğe benzeyen bu süper meyve, olgunlaşmadan önce toplanıp kurutulursa, vitamin değerlerini en üst seviyede korur.

Camu camu meyvesi, Peru yerlileri tarafından uzun yıllardır sinir sistemini korumak, zihinsel performansı artırmak, hafızayı güçlendirmek, romatizmal hastalıkların iltihabını hafifletmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek, virüslerle savaşmak ve yaşlanmayı önlemek için kullanılmaktadır.

Amazon yerlileri tarafından gıda ve ilaç olarak tüketilen bu özel süper meyvenin 100 gramda bulunan besin, mineral ve vitamin değerlerine yakından bakalım:

 

Besin Değerleri

Enerji:

403 kcal

Protein:

5,1 g

Karbonhidrat:

79,6 g

Diyet Lifi:

30 g

Toplam Yağ:

6,7 g


 

Vitamin ve Mineral Değerleri

C Vitamini

2.000 mg

B1 Vitamini

0,02 mg

B2 Vitamini

0,1 mg

Potasyum

765 mg

Kalsiyum

71 mg

Demir

1,55 mg

Fosfor

104 mg

Sodyum

5 mg

Bakır

0,78

Manganez

1,9

Magnezyum

52,7

Çinko

1,3 mg



Vitaminler
C Vitamini
(Askorbik Asit): Vücutta bir dizi önemli fonksiyona sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, antioksidan aktivite gösterir, demir emilimini artırır, cilt sağlığını destekler, hücrelerin onarımını ve büyümesini teşvik eder, kolajen üretimini artırır ve enfeksiyonlara karşı korur.

B1 Vitamini (Tiamin): Enerji metabolizmasında ve sinir sistemi fonksiyonlarında rol oynar.

B2 Vitamini (Riboflavin): Enerji üretiminde, hücrelerin sağlıklı büyümesinde ve cilt sağlığında önemlidir.

B3 Vitamini (Niasin): Sindirim sistemi sağlığında, cilt sağlığında ve sinir sistemi fonksiyonlarında görev alır.

 

Mineraller

Potasyum: Kas fonksiyonları, sinir iletimi ve vücut sıvı dengesi için kritiktir. Aynı zamanda kan basıncını düzenler, kalp sağlığını destekler ve kemik sağlığını korur.

Kalsiyum: Kemik sağlığı ve dişlerin korunması için önemlidir.

Demir: Oksijen taşınması ve enerji üretimi için gereklidir.

Fosfor: Enerji üretimi, DNA ve RNA sentezi, hücre zarlarının yapısı ve kemik sağlığı için gereklidir. Ayrıca vücuttaki protein, yağ ve karbonhidrat metabolizmasında da önemli rol oynar.

Sodyum: Hücre işlevlerinin düzenlenmesine yardımcı olur.

Bakır: Bağışıklık sistemi ve demir emilimi için önemlidir.

Manganez: Antioksidan savunma sistemini destekler.

Magnezyum: Kas fonksiyonu, kemik sağlığı ve enerji üretimi için gereklidir.

Çinko: Bağışıklık sistemi güçlendirici ve hücrelerin onarımı için önemlidir.

Camu Camu Tozu Nasıl Kullanılır?
Günlük olarak çocuklarda 1 çay kaşığı (5 gram), yetişkinlerde 1 tatlı kaşığı (7.5 gram) camu camu tozu tüketmeniz önerilir. Sıcak veya soğuk içeceklere, yoğurtlara, yulaf ezmelerine, kekler ve tatlı tariflerine ekleyebilirsiniz.

Kolayca hazırlayabileceğiniz camu camu tarifini link üzerinden izleyebilirsiniz: Doğal C Vitamini Deposu 🧡

Camu Camu Yan Etkileri Nelerdir?
Bugüne dek bir yan etki bildirilmemiş olsada hamile veya emziren kadınlar, kullanmadan önce doktora danışmalıdır. Tavsiye edilen dozların üzerine çıkılması durumunda karın ağrısı, İshal, bulantı ve uykusuzluğa neden olabilir.

Ürün Sertifikaları: Bu camu camu meyvesi tozu, organik tarım standartlarına uygun olarak üretilmiştir ve ilgili organik sertifikalara sahiptir.

Not: Doğal ve katkısız olması sebebiyle ürünün rengi, tadı ve kokusu partiden partiye değişiklik gösterebilir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Bu web sitesi, sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek, sitemizi geliştirebilmek ve kullanıcı deneyiminizi kişiselleştirebilmek amacıyla çerez kullanmaktadır.