🥢 Tarçınların Kraliçesi: Seylan🥢 Seylan tarçını, ceylon tarçını olarak da bilinir ve bilimsel adı cinnamomum verum olan bir tarçın türüdür. Sri Lanka ve Güney Hindistan’a özgü olan bu tarçın, daha hafif ve tatlı bir aromaya sahip olduğu için "gerçek tarçın" olarak da anılır. Ülkemizde daha sık tercih edilen 2 çeşit tarçın bulunur: Tarçın (cassia tarçını) ve seylan tarçını (ceylon tarçını). Tarçın (cassia tarçını) ve seylan tarçını (ceylon tarçını) arasındaki farklar nelerdir? Cassia tarçını yüksek oranda kumarin içerir, kumarin fazla tüketildiğinde karaciğer hasarına yol açabilir. Bu çeşit daha yaygındır ve bu nedenle daha uygun fiyatlıdır. Seylan tarçını, düşük kumarin içeriği ile bilinir ve bu nedenle uzun süreli kullanımı daha güvenlidir. Nadir bulunduğu için cassia tarçınına göre daha pahalıdır. Cassia tarçını keskin ve baharatlı bir tada sahipken seylan tarçını tatlı ve narin bir aromaya sahiptir. İçindekiler: Organik çubuk seylan tarçın (Cinnamon) · Organik sertifikalıdır. · Seylan tarçınları kendi içlerinde 9 ayrı kalitede olup, alba tip en üst seviye olarak öne çıkmaktadır. Organik seylan tarçınımız alba kalitedir. Kullanım Şekli: 1 bardak için 1 adet çubuk tarçın cezve veya demlikte 5 dakika kadar kaynatıp içilir. Saklama Koşulları: Ağzı kapalı olarak serin bir yerde, güneş ışığından ve nemden koruyarak saklayın. Menşei: Sri Lanka Tarçın Yan Etkileri ve Zararları Nelerdir? Belirlenen miktarlarda gıda takviyesi olarak kullananlarda herhangi bir yan etki gözlemlenmemiştir. Tarçın alerjiniz varsa kullanılması önerilmez.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.