Ayhan Ercan Organik Jelatinize Maca Kökü Tozu 100 g
Ayhan Ercan Organik Jelatinize Maca Kökü Tozu 100 g
Ayhan Ercan Organik Jelatinize Maca Kökü Tozu 100 g

Ayhan Ercan Organik Jelatinize Maca Kökü Tozu 100 g

3,60
Fiyat : ₺109,00(KDV Dahil)
Barkod : 8690448053908
Ayhan Ercan Organik Jelatinize Maca Kökü Tozu 100 g 

Jelatinize (önden pişirilmiş) Maka kökü tozu;

Kullanım Şekli: 1 bardak suya veya doğal bir içecek içerisine 1 tatlı kaşığı ekleyip, sabah aç karnına tüketebilirsiniz. 

Maka, 4 farklı renk çeşidi olan adaptojenik etkide bir köktür.

Bu değerli kökler beyaz, kırmızı, siyah ve mor renklerde bununur.

Pek çok maka ürünü yalnızca sarı köklerden oluşur. Ancak kaliteli bir maka kökü tozu 3-4 renk maka kökünden oluşmaktadır ve bu renk karışım miktarı, kompozisyonu çok önemlidir.
Maka, zorlu koşullarda yetiştiği Peru And Dağlarına özgüdür ve yetiştiği rakım ne kadar yüksek olursa, sağladığı faydalar o oranda artar.

Yüksek kaliteli Maca, 3000 mt rakımlarda yetiştirilir, ancak en kaliteli Maka kökleri deniz seviyesinden 4200 mt üzeri rakımda yetişmektedir.

Tabi ki iyi bir Maca kökü tozu için sadece yüksek rakımda yetmeyebilir.

En üst düzeyde kaliteli maka için;
📍Yüksek rakımda yetişme
📍Güneşte 10 gün kurutulma
📍Köklerdeki nişastalarının ön pişirme ile jelatinize edilmesi ve bu sayede nefis malt karamel tatları geliştirmesi için özel güneş çadırlarında 30 gün boyunca fermente edilmesi gerekir.
📍Ayrıca bakterileri yok etmek için köklerin yıkanması, kurutulması ve ince bir toz haline getirilmesi çok önemlidir.
📍Sıradan Maka ürünleri, özel fermantasyon adımı olmadan kolayca kurutulabilir ve öğütülebilir.
📍Bu tür sıradan ürünler midede sindirim sorunlarına neden olup, kötü bir tada sahip olabilir.
📍Jelatinize Maka, nişastaları parçalamak ve tadı açığa çıkarmak için üretim tesisinde kaynatılır.
📍Düşük kaliteli Maka ürünlerinin acı bir tadı vardır, jelatinleştirme ise tadı güzelleştir.
📍Jelatinize Maka işlenmemiş maka köküne oranla diğer içeceklerle çok daha kolay karışır. Karışımın dibinde tortu bırakmaz.
📍Maka kökü Peru'ya ait bir süper gıda olup anavatanında jelatinize edilerek kullanılması ısrarla önerilmektedir.