Süper un karışımlı sağlıklı ekmek

 
MALZEME 
 
 
 
 
HAZIRLAMA
 
Büyük bir kap içerisinde süt, hindistancevizi yağı (eritilmiş), sirke, yumurta ve pekmezi iyice çırpın.
Sırasıyla karışıma un karışımını, nişasta, kabartma tozu, tuz, badem içi, ay çekirdeği içi, kabak çekirdeği içi ve chia tohumunu ekleyerek iyice karıştığına emin olana dek çırpmaya devam edin. Mümkünse yüksekliği 4 cm’yi geçmeyen tepsinizi yağlayın ve içine susam ve çörekotunu serpiştirin. Elde ettiğiniz harcı 20-25 dakika kadar dinlendirdikten sonra tepsinize koyun ve önceden 160 C° ısıtılmış fırına atın. Fırına ısıya dayanıklı bir cam içerisinde 1 çay bardağı su koymanız ekmeğinizin kurumasını önleyecektir. 50-55 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın. 45. dakikadan itibaren bir kürdanı fırındaki ekmeğe batırarak ekmeğinizin içinin iyice pişip pişmediğini kontrol edin. Soğuyan badem ekmeğinizi cam ve kapaklı bir cam kap içerisinde buzdolabında muhafaza edip afiyetle tüketebilirsiniz.
 
Sağlıklı süper ekmeğiniz buzdolabında 8 gün boyunca tazeliğini koruyacağı gibi ısıtarak da tüketebilirsiniz. Bol diyet lifli, yüksek proteinli, mineral deposu, glütensiz, çok ama çok sağlıklı süper un karışımından üretilmiş ekmeğiniz oldukça besleyici olup 1 diliminin bile ciddi anlamda tok tutma gücü özellikle kilo kontrolünde en etkili yardımcınız olacaktır. Ekmeklerinizi lezzetlendirmek adına birçok kuruyemiş kullanabilirsiniz. Özellikle çocuklarda damak tadı gelişmeden önce bu tür sağlıklı unlarla yapılan sağlıklı ekmekler büyüme çağındaki çocuklarınızın sağlığına olumlu katkılarda bulunacağı gibi damak tadının bu yönde gelişmesine de katkı sağlayacaktır.