Glutensiz Şekersiz Çikolatalı Sağlıklı Kek Tarifi
 
 
 
MALZEME
 
 
 
HAZIRLAMA 
 
Çubuk vanilyayı ikiye yarıp tohumlarını ve iç kısmını sıyırıp çıkarın. Yumurta, hindistancevizi yağı, pekmez, sirke ve vanilyayı iyice çırpın. Sonrasında sırasıyla un ve nişasta ilave edilip kaşıkla karıştırıldıktan sonra kabartma tozunu ilave edipmikserle iyice çırpın. Kek hamurunu önceden hindistancevizi yağı ile yağlanmış kek kalıbına dökülüp 170 C° ısıtılmış fırında 32-35 dakika pişirin. Kekinizin piştiğine emin olmak için bir kürdanla kontrol etmenizi öneririm. Glüten ve şeker içermeyen, çok sağlıklı, rafine gıda maddelerinden uzak, doğal kekiniz afiyetle şifa olsun.