MALZEME 
 
  • 2 çorba kaşığı hindistancevizi unu 
  • 2 çorba kaşığı badem unu 
  • 2 çorba kaşığı patates ya da mısır nişastası 
  • 3 çorba kaşığı hindistancevizi yağı 
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi 
  • 1 tatlı kaşığı dut ya da üzüm pekmezi 
  • 1 çubuk vanilya 
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 2 adet serbest gezen tavuktan ya da organik yumurta 
  • 1 Türk kahvesi fincanı kadar organik süt ya da hindistancevizi sütü 
  • 1 çimdik öğütülmüş muskat (küçük hindistancevizi)
 
 
HAZIRLAMA 
 
Çubuk vanilyayı ikiye bölerek içerisinden tohum ve etli kısımları çıkarıp karıştırma kabına koyun. Üzerine yumurta, hindistancevizi yağı, sirke, pekmez ve muskatı ilave edip çırpın. Daha sonra unları, nişastayı ve kabartma tozunu ilave edip boza kıvamına gelene kadar iyice çırpın ve 3-5 dakika kadar dinlendirin. Tavaya az miktar hindistancevizi yağı atıp kızdırdıktan sonra kepçeyle döküp pişirin. Eğer hamuru kalın dökerseniz krep, biraz daha kalın dökerseniz pancake elde etmiş olursunuz. Pişen akıtmalarınızın içerisine isteğinize bağlı olarak zeytin ezmesi, biber sosu ya da peynir sürerek tüketebileceğiniz gibi, bal, pekmez, marmelat gibi malzemeler sürerek de yiyebilirsiniz. Glüten içermeyen, besleyici ve sağlıklı akıtmanız afiyetle şifa olsun.